+316 22 457 774 +316 22 457 774

Klimmateriaal keuring NEN 2484

De NEN 2484 eist een jaarlijkse inspectie van ladders en trappen. Draagbare klimmaterialen moeten geïnspecteerd worden op zaken als vervorming en slijtage. Ook wat klimmaterialen betreft stelt de Arbowet werkgevers verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Ladders en trappen moeten voldoen aan het wettelijk besluit "Draagbaar klimmateriaal". De normen hiervoor zijn vastgelegd in de norm NEN 2428. In hoofdstuk 10.4.2 over inspectie staat vermeld dat "Draagbaar klimmateriaal" geregeld moet worden geïnspecteerd op zaken als vervorming en slijtage. Een duidelijke en wettelijke verplichting dus, waarvan alleen de periode die tussen de inspecties dient te liggen niet is benoemd.

Algemeen wordt een ladder- en trappeninspectie ieder jaar gedaan om zodoende de eigenaar/gebruiker in staat te stellen aan te tonen dat hij draagbaar klimmateriaal periodiek heeft laten keuren. Dit geldt niet voor het testen van de belasting, aangezien deze test over het algemeen destructief is. Alles is van groot belang bij aansprakelijkheidsstelling. Ook toont de eigenaar/gebruiker hiermee aan te beschikken over goed klimmateriaal dat economisch en veilig inzetbaar is.

Inspectie
De inspectie wordt uitgevoerd op grond van de volgende normen:

 • ladders en trappen: Warenwet besluit 'Draagbaar klimmateriaal', NEN-2484 en EN-131
 • brandweerladders: NEN-1147
 • rolsteigers: NEN-2718 en EN-1298

Elk onderdeel van het klimmateriaal wordt geïnspecteerd, gecodeerd en bij goedkeuring voorzien van een veiligheidsvignet. Op dit veiligheidsvignet staan de maand en het jaartal aangegeven voor de volgende inspectie. Van de onderdelen die zijn afgekeurd kunt u een prijsindicatie aanvragen voor eventuele reparatiekosten of vervanging van het desbetreffende onderdeel. Inspectie kan op uw locatie of bij ons in Ureterp geschieden

Keuringsrapport
Na de inspectie wordt er een keuringsrapport opgemaakt. Hierin staan de volgende zaken vermeld

 • Type
 • Staat van onderhoud/opmerkingen
 • Code
 • Afdeling (eventueel)
 • Conclusie

Kosten

 • Inspectiekosten en certificering: maandag t/m vrijdag: € 45,- per manuur
 • Zaterdag: € 69,- per manuur (inclusief reistijd) op basis van nacalculatie.
 • Maken van een certificaat van ieder onderdeel: € 2,- per certificaat (optioneel)
 • Voorrijkosten: € 0,55 per kilometer vice versa.

Voor het retourneren van uw materiaal (na keuring/reparatie) wordt € 25,- in rekening gebracht.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Er zullen administratiekosten van € 16,- in rekening worden gebracht bij een netto factuurbedrag onder € 225,-

lockHard, sietse booi

Veilig werken doe je met Lockhard

Uw steiger & ladderspecialist - Sietse Booi

Wij laten u graag kennis maken met de toekomst, namelijk de nieuwe Hoogwerker rolsteiger de Alulift met geïntegreerde mobiele hoogwerker. Deze nieuwe hoogwerker rolsteiger is ontworpen en gebouwd met de laatste technische kennis en veiligheidscriteria en biedt u vele mogelijkheden. Deze hoogwerker rolsteiger de Alulift is van hoogwaardige materialen gemaakt zodat duurzaamheid, betrouwbaarheid, economische en effectieve prestaties gegarandeerd zijn.

Deze hoogwerker rolsteiger de Alulift met geïntegreerde mobiele hoogwerker kan eenvoudig het huidige type traditionele steiger vervangen.Het maakt het werken op hoogte super eenvoudig en veel veiliger dan dat momenteel het geval is. Hij kan gemakkelijk worden toegepast in de binnen- én buitenfaciliteiten.

Lease koop
word partner
 
Button