+316 22 457 774 +316 22 457 774

Valbeveiliging sets

Lockhard valbeveilingssets

Werken op hoogte moet natuurlijk veilig zijn.

In Nederland is valbeveiliging dan ook verplicht, vanaf een hoogte van 2,5 meter.

Dat is natuurlijk niet voor niks. Risico's bij werken op hoogtes worden vaak onderschat, terwijl er toch echt grote risico's aanwezig zijn bij het werken op hoogte.

Op deze pagina's kunt u alle materialen vinden die nodig zijn voor uw volgende klus.

Met deze materialen staat veiligheid voorop.

Veiligheid gaat immers boven alles.

Loading...

Lockhard Valbeveiligingssets zijn persoonlijke beschermingsmiddelen die worden gebruikt om werknemers te beschermen tegen het risico van vallen tijdens het werken op grote hoogte. Een valbeveiligingsset bestaat meestal uit verschillende onderdelen, waaronder een harnasgordel, een veiligheidslijn of -koord, een karabijnhaak, een valdemper en een houder.

Het harnasgordel is het belangrijkste onderdeel van de valbeveiligingsset. Het wordt gedragen rond de borst, schouders en benen van de werknemer en zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm. Het harnasgordel heeft meestal ook verstelbare banden om de pasvorm aan te passen aan de lichaamsvorm van de werknemer.

De veiligheidslijn of -koord wordt bevestigd aan het harnasgordel en aan een ankerpunt, zoals een veiligheidslijn of beugel. Het is ontworpen om de werknemer te beschermen tegen een val door te voorkomen dat ze verder kunnen vallen dan een bepaalde afstand.

Een karabijnhaak wordt gebruikt om de veiligheidslijn of -koord aan het harnasgordel en het ankerpunt te bevestigen. Het moet stevig en betrouwbaar zijn om ervoor te zorgen dat het veilig vast blijft zitten.

Een valdemper is een apparaat dat in de veiligheidslijn of -koord wordt geplaatst en dient om de kracht van een val te verminderen. Het wordt geactiveerd wanneer een val optreedt, waardoor de werknemer geleidelijk wordt afgeremd en minder schokbelasting ervaart.

Een houder kan worden gebruikt om de valbeveiligingsset op te bergen wanneer deze niet in gebruik is, zodat deze gemakkelijk toegankelijk en goed georganiseerd blijft.

Het gebruik van een valbeveiligingsset is essentieel om ervoor te zorgen dat werknemers die op hoogte werken veilig blijven en beschermd worden tegen vallen. Het is belangrijk om de juiste valbeveiligingsset te selecteren op basis van de specifieke behoeften en risico's van de werksituatie. Daarnaast is het noodzakelijk om de set regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen en indien nodig te vervangen. Het naleven van de juiste gebruiksinstructies en het trainen van werknemers in het correct gebruik van de valbeveiligingsset zijn ook cruciaal voor het behoud van veiligheid op de werkplek.

Lockhard Benelux helpt u graag verder met veilig werken op grote hoogtes.

Sietse Booi

Veilig werken begint hier!

Lockhard Benelux - Sietse Booi

  • Professionele en eerlijke adviezen
  • Veilig online bestellen & betalen
  • Grootste assortiment online
  • 6 dagen per week tot 22:00
  • Scherpe & snelle offerte
  • Kwaliteitsmateriaal
  • Online sinds 2007
  • Direct leverbaar
Over ons
 
Button